Partiotahti Ranualle

Olimme helmikuun alussa mukana Lapin partiopiirin vuosittain isännöimässä partiotahdissa Kolarissa. Rohki Tykti -nimiseen tapahtumaan osallistui kaikkinensa yli 500 partiolaista, joka on noin puolet Lapin partiolaisten jäsenmäärästä! Siis wau!

Partiotahdilla järjestetään ohjelmaa kaikille ikäkausille 7-vuotiaista sudenpennuista aina 22-vuotiaisiin vaeltajiin saakka. Tänä vuonna tehtävänä oli muun muassa toimia toimittajana, harjoitella karatea ja sirkustemppuja. Tahdilla päästiin harjoittamaan luovuutta improvisaation keinoin, sekä harjoitettiin perinteisiä kädentaitoja, ulkoiltiin hauskan rastiradan tehtävien innostamana ja ratkottiin koodeja ennen kuin “pommi” räjähtää. Tahdin perinteisiin ohjelmanumeroihin kuuluvat myös avajaiset, partiomessu ja tietysti päättäjäiset. Aikuiset partiolaiset osallistuivat järjestelyihin auttamalla muun muassa tiskaamisessa ja aktiviteettien ohjaamisessa. Tahdilla myös palkitaan vuosittain toiminnassa ansioituneet partiolaiset sekä luovutetaan tahtijärjestäjän seita seuraavalle vastuuvuorossa olevalle lippukunnalle, siis meille!

Lippukunnat hoitavat vuosittaisen tahdin järjestelyt vuorollaan ja nyt Kielaiden on aika kääriä hihat ja alkaa tosissaan suunnittelemaan seuraavaa partiotahtia. Tahdin johdossa häärii tahtijohtajat Heidi ja Viivi! He kokoavat apujoukot ympärilleen. Helmikuussa 2021 Ranuan kirkonkylän valloittaa siis monen monta iloista partiolaista!

Kielaat toivovat löytävänsä yhteistyökumppaneita, niin kunnasta, yhdistyksistä, yrityksistä kuin myös yksittäisistä henkilöistä. Toivotamme lämpimästi kaikki ranualaiset mukaan tekemään historian parasta tahtia! Näytetään yhdessä mikä on se Rohkea Ranua!

Ps. Jos sinulla on ideoita tai haluat mukaan toteuttamaan ranualaisten näköistä tahtia, niin nakkaa sähköpostia markku.sarajrvi2@gmail.com.