Vapaaehtoiseksi

The most worth-while thing is to try to put happiness into the lives of others.

Lord Baden-Powell

Tule vapaaehtoiseksi partioon!

Vapaaehtoiset mahdollistavat lapsille ja nuorille monipuolisen ja elämyksellisen harrastuksen. Partio tarjoaa vapaaehtoisille tukea ja koulutusta, iloa, naurua sekä antoisan keinon tehdä hyvää.

Lippukunta toimii täysin vapaaehtoisvoimin. Vapaaehtoiset esimerkiksi vetävät viikoittaisia kokoontumisia, suunnittelevat leirejä, päivittävät nettisivuja, ompelevat huiveja sekä hankkivat jokaisen penninpyörylän lippukunnalle, jotta toimintamme voisi olla jäsenille edullista, mutta silti laadukasta.

Tällä sivulla ilmoittelemme mahdollisista vapaaehtoistehtävistä, eli pesteistä. Kaikkea emme ilmoita, koska vain taivas on rajana (kyllä, partiossa voi myös lentää!). Voit valita tehtäväksi juuri sitä mikä on omaa osaamisaluettasi, tai sitten ylittää itsesi tekemällä jotain mitä et olisi muualla uskaltanut kokeilla!

Kiinnostuitko, ota siis yhteyttä!

Sinustako…?

Säästöpossu

Oletko idearikas ja innostunut tarttumaan toimeen sekä saatko myös muut innostumaan ajatuksistasi? Onko sinulla motivaatiota partiotoiminnan tukemiseen sekä luotettavuutta rahojen käsittelyssä?

Tarvitsemme yhden tai kaksi henkilöä ottamaan vastuulleen lippukuntamme varainhankinnan. Pesti voi kestää yhden varainhankintatempauksen ajan tai pidempään oman kiinnostuksesi mukaan. Partiotoiminta pyörii vapaaehtoisten voimin ja tarvitsee varainhankintaa, jotta voidaan tarjota mahdollisimman monipuolista toimintaa niin, että kaikilla on siihen tasavertaisesti mahdollisuus osallistua. Lippukuntamme tärkein varainhankinta on vuosittain toistuva adventtikalenterikampanja, johon kampanjapäällikkö saa valmiit materiaalit ja piirin tuen.

Kitaran rämpyttäjä

Soitatko kitaraa, kanteletta, banjoa, sahaa tai mitä tahansa muuta soitinta? Osaatko säestää leireille ja partioiltoihin sopivaa musiikkia? Haluatko kannustaa partiolaisia iloitsemaan yhdessä olosta musiikin avulla?

Mikäli osaat edes kohtuullisesti säestää ja olet valmis tulemaan mukaamme retkille ja/tai partioiltoihin, niin olet juuri se henkilö, jota lippukuntamme tarvitsee. Pääset luomaan leiritunnelmaa ja opettamaan lapsille/nuorille uusia kappaleita. Saat seuraksesi mahtavan porukan ja tukea muilta lippukuntamme toimijoilta sekä varmasti ikimuistoisia hetkiä.

Ikäkausiryhmän ohjaaja

Onko sinulla intoa touhuta lasten ja nuorten kanssa, leikkimielisyyttä, kykyä asettua lapsen/nuoren tasolle, malttia antaa lapsen/nuoren opetella ja tehdä itse sekä halukkuutta jakaa partioperinteitä?

Tule toteuttamaan toimintaamme ryhmänohjaajana ja saat valitsemaasi ikäkautta vastaavan koulutuksen sekä täyden tuen pestisi hoitamiseen. Pesti on kestoltaan 1-3 vuotta. Lasten näkövinkkelistä mitä pidempään, sen parempi. Tuttu ohjaaja luo turvallisen toimintaympäristön.

Nörtti

Hallitsetko tietokoneen ja internetin käytön? Onko sinulla visuaalista näkemystä mikä toimii ja luo positiivista mielikuvaa partiosta?

Ylläpidät lippukuntamme nettisivuja, facebook-sivua sekä halutessasi muitakin kanavia. Saat valtuudet muokata sivustoa toimivammaksi ja juuri meidän lippukuntamme näköiseksi. Saat tarvittaessa tukea piiriltä ja lippukuntamme muilta toimijoilta. Toivoisimme pestin kestävän vähintään puolivuotta ja annamme sinulle todistuksen pestin päätyttyä.