Ryhmät

Tältä sivulta löydät syksyllä 2020 käynnistävät ryhmät sekä niiden johtajien yhteystiedot. Ota yhteys suoraan ryhmän johtajaan, mikäli haluat ilmoittaa lapsesi mukaan. Tällä hetkellä otamme vastaan ennakkoilmoittautumisia ryhmiin. 

Kiinnostaisiko sinua osallistua vapaaehtoisena ryhmien toiminnan pyörittämiseen, vaikkapa kokeneen johtajan parina? Ota yhteyttä niin kerromme lisää. 


Sudenpennut 7-9v.

Sudenpennut ovat 7-9 -vuotiaita partiolaisia, joiden ryhmää kutsutaan laumaksi. Laumaa johtaa tehtävään koulutettu aikuinen, akela. Leikit, seikkailut ja tarinat ovat sudenpentutoiminnassa tärkeitä. Viikottaisissa laumailloissaan lauma oppii asioita, joita ei koulussa opeteta. Lisäksi sudenpennut tapaavat toisiaan retkillä ja muissa partiotapahtumissa, kuten kesäleirillä ja sudenpentujen partiotaitokilpailuissa.

Laumaillat torstaisin klo 16.30-17.30

Akela:

  • Annamari Hiltunen, p. 040 709 0695, annamari_hiltunen(at)hotmail.com
  • SINÄ? Etsimme vetäjäparia Annamarille

Seikkailijat 10-12v.

Seikkailijat ovat 10-12 -vuotiaita partiolaisia. Seikkailijoiden ryhmä on 10-15 hengen joukkue, joka jakaantuu kahteen tai kolmeen vartioon. Seikkailijajoukkuetta johtaa tehtävään koulutettu aikuinen, sampo. Kukin seikkailija saa vuorollaan opetella johtamista eli toimia vartionjohtajana tilanteissa, joissa toimitaan pienryhmissä eli vartioissa. Seikkailijat opettelevat partion perustaitoja ja retkeilevät paljon. Seikkailijoiden ohjelma koostuu neljästä ilmansuunnasta ja lisäksi seikkailijajoukkueiden ohjelmaan kuuluu taitomerkkejä sekä partiotaitokisoihin osallistumista. Seikkailija matkaa tutkimusmatkailijan lailla: retkikeittimet, ensiapu, rakentelu ja solmut tulevat seikkailijoille tutuiksi.

Koloillat torstaisin klo 17.30-18.30

Sampot:

  • Viivi Haarahiltunen, p. 044 516 4234, sihteeri.kielaat(at)gmail.com
  • SINÄ? Etsimme vetäjäparia Viiville 

Tarpojat 12-15v.

Tarpojiksi kutsutaan 12-15 -vuotiaita partiolaisia. Tarpojat toimivat viikoittain kokoontuvissa vartioissa. Vartiossa on 4-12 tarpojaa. Tarpojia ohjaa tehtävään koulutettu aikuinen, luotsi ja vartionjohtajana toimii samoajaikäinen partiolainen. Tarpojien ohjelma koostuu tarpoista eli puolenvuoden ohjelmakokonaisuuksista. Näitä ovat leiri, luovuus, selviytyminen ja yhteiskunta. Jokainen tarppo huipentuu majakkaan, jossa pääsee kokeilemaan opittuja taitoja oikeissa tilanteissa.

Koloillat torstaisin klo 18.30-19.30

Luotsit:

  • Asta Sarajärvi, p. 044 5444 847, asta.sarajarvi(at)hotmail.com
  • Satu Sarajärvi

Samoajat 15-17v.

Samoajat ovat 15-17 -vuotiaita partiolaisia. He jakautuvat 4-12 samoajan vartioihin. Vartiot kokoontuvat 2-4 kertaa kuukaudessa. Samoajien vartionjohtajana toimii samaan ikäkauteen kuuluva vertaisjohtaja. Tehtävään koulutettu aikuinen johtaja, luotsi, suunnittelee toimintaa yhdessä vartionjohtajan kanssa, tukee vartionjohtajaa tehtävässään ja huolehtii tämän osaamisesta. Samoajien ohjelmaan kuuluu olennaisena osana ryhmänohjaajakoulutus ja johtamisharjoittelu. Samoajat toimivat tarpojaikäisten vartionjohtajina.

Koloillat n. kerran kuussa

Luotsi:

  • Heidi Kouvo, p. 050 573 6357, heidi.kouvo@partio.fi

Vaeltajat 18-22v.

Vaeltajat, 18-22 -vuotiaat, toimivat projektien mukaisissa ryhmissä tai oman tai naapurilippukunnan vaeltajien kanssa kaikki yhdessä. Vaeltajaryhmä, vartio, on yhteisryhmä, jossa on 3-5 vaeltajaa. Vaeltajat kokoontuvat kerran tai kaksi kuussa. Vaeltajavartion vartionjohtajana toimii samaan ikäkauteen kuuluva vaeltaja. Ikäkauden aikuinen, luotsi, ohjaa vaeltajan henkilökohtaisen kehityssuunnitelman eli vaelluskartan tekemistä ja toteuttamista.

Tällä hetkellä ei toimivaa ryhmää. Ota yhteyttä lippukunnanjohtajaa jos haluat vaeltajaksi, tai luotsaamaan vaeltajia, niin kerätään porukka kasaan!


Perhepartio

Perhepartio on partiomaista toimintaa, joka on suunnattu 3-6-vuotiaille lapsille perheineen. Sen tarkoituksena on partioon tutustuttamisen ohella antaa lapsiperheille yhteisiä mukavia hetkiä luonnossa. Vanhemmilla on mahdollisuus harrastaa yhdessä lapsen kanssa ja samalla tavata muita samanhenkisiä vanhempia säännöllisesti. Lapsella tulee olla läheinen aikuinen mukana. Sisarukset voivat tulla mukaan, mutta perhepartiossa mennään pienten ehdoilla. Perhepartio tekee omia retkiä luontoon, sekä osallistuu lippukunnan yhteisiin tapahtumiin ja leireille.

Kokoontumiset tauolla

Luotsi: 

  • Annamari Hiltunen, p. 040 709 0695, annamari_hiltunen(at)hotmail.com
  • SINÄ? Etsimme vetäjäparia Annamarille

Aikuispartio K-18

Aikuispartio on nimensä mukaisesti partiota aikuisille. Ryhmässä pääset irtautumaan työ- ja perhe-elämän velvotteista ja heittäytymään mukaan partion maailmaan. Sovimme yhdessä mitä tehdään ja milloin kokoonnutaan. Toiminta on mm. laavuretkiä, lintubongausta, sudenpentujen aktiviteettien tekoa, melontaa, ruuan laittoa keittiössä, nuotiolla, kiven päällä… Mahdollisuudet on rajattomat! Oletko vasta kiinnostunut partiosta, vai oletko harrastanut sitä vuosia? Aikuispartioon sopii kuka vain mukaan!

Kokoontumiset kerran kuukaudessa

Luotsi:

  • Heidi Kouvo, p. 050 573 6357, heidi.kouvo@partio.fi