Ryhmät

Otamme mielellämme uusia partiolaisia mukaan toimintaan.

Tällä sivulla pääset tutustumaan lippukuntamme ryhmiin ja niiden johtajiin. Kiinnostaisiko liittää lapsesi johonkin näistä ryhmistä tai osallistua itse vapaaehtoisena ryhmien toiminnan pyörittämiseen? Ota yhteys lippukuntaan ja katsotaan yhdessä juuri Teille sopivat ryhmät.


Sudenpennut 7-9v.

Sudenpennut ovat 7-9 -vuotiaita partiolaisia, joiden ryhmää kutsutaan laumaksi. Laumaa johtaa tehtävään koulutettu aikuinen, akela. Leikit, seikkailut ja tarinat ovat sudenpentutoiminnassa tärkeitä. Viikottaisissa laumailloissaan lauma oppii juttuja, joita ei koulussa opeteta. Lisäksi sudenpennut tapaavat toisiaan retkillä ja muissa partiotapahtumissa kuten kesäleirillä ja sudenpentujen partiotaitokilpailuissa.

Laumaillat keskiviikkoisin 17.00-18.00

Akelat:

  • Annamari Hiltunen (annamari_hiltunen(at)hotmail.com)
  • Viivi Haarahiltunen (sihteeri.kielaat(at)gmail.com)

Seikkailijat 10-12v.

Seikkailijat ovat 10-12 -vuotiaita partiolaisia. Seikkailijoiden ryhmä on 10-15 hengen joukkue, joka jakaantuu kahteen tai kolmeen vartioon. Seikkailijajoukkuetta johtaa tehtävään koulutettu aikuinen, sampo. Kukin seikkailija saa vuorollaan opetella johtamista eli toimia vartionjohtajana tilanteissa, joissa toimitaan pienryhmissä eli vartioissa. Seikkailijat opettelevat partion perustaitoja ja retkeilevät paljon. Seikkailijoiden ohjelma koostuu neljästä ilmansuunnasta ja lisäksi seikkailijajoukkueiden ohjelmaan kuuluu taitomerkkejä sekä partiotaitokisoihin osallistumista. Seikkailija matkaa tutkimusmatkailijan lailla: retkikeittimet, ensiapu, rakentelu ja solmut tulevat seikkailijoille tutuiksi.

Koloillat maanantaisin 16.00-17.30

Sampot:

  • Asta Sarajärvi
  • Emma Sarajärvi

Tarpojat 12-15v.

Tarpojiksi kutsutaan 12-15 -vuotiaita partiolaisia. Tarpojat toimivat viikoittain kokoontuvissa vartioissa. Vartiossa on 4-12 tarpojaa. Tarpojia ohjaa tehtävään koulutettu aikuinen, luotsi ja vartionjohtajana toimii samoajaikäinen partiolainen. Tarpojien ohjelma koostuu tarpoista eli puolenvuoden ohjelmakokonaisuuksista. Näitä ovat leiri, luovuus, selviytyminen ja yhteiskunta. Jokainen tarppo huipentuu majakkaan, jossa pääsee kokeilemaan opittuja taitoja oikeissa tilanteissa.

Koloillat maanantaisin 17.30-19.00

Luotsit:

  • Kim Liimatainen (kim.liimatainen(at)partio.fi)
  • Saija Liimatainen (saija.liimatainen(at)partio.fi)

Samoajat 15-17v.

Samoajat ovat 15-17 -vuotiaita partiolaisia. He jakautuvat 4-12 samoajan vartioihin. Vartiot kokoontuvat viikoittain. Samoajien vartionjohtajana toimii samaan ikäkauteen kuuluva vertaisjohtaja. Tehtävään koulutettu aikuinen johtaja, luotsi, suunnittelee toimintaa yhdessä vartionjohtajan kanssa, tukee vartionjohtajaa tehtävässään ja huolehtii tämän osaamisesta. Samoajien ohjelmaan kuuluu olennaisena osana ryhmänohjaajakoulutus ja johtamisharjoittelu. Samoajat toimivat tarpojaikäisten vartionjohtajina.

Koloillat torstaisin 17.00-18.30

Luotsi:

  • Heidi Kouvo (kouvo.heidi(at)gmail.com)

Vaeltajat 18-22v.

Vaeltajat, 18-22 -vuotiaat, toimivat projektien mukaisissa ryhmissä tai oman tai naapurilippukunnan vaeltajien kanssa kaikki yhdessä. Vaeltajaryhmä, vartio, on yhteisryhmä, jossa on 3-5 vaeltajaa. Vaeltajat kokoontuvat kerran tai kaksi kuussa. Vaeltajavartion vartionjohtajana toimii samaan ikäkauteen kuuluva vaeltaja. Ikäkauden aikuinen, luotsi, ohjaa vaeltajan henkilökohtaisen kehityssuunnitelman eli vaelluskartan tekemistä ja toteuttamista.

Tällä hetkellä ei toimivaa ryhmää.

Luotsi:

  • Ryhmällä ei ole luotsia