Avoimet pestit

The most worth-while thing is to try to put happiness into the lives of others.

-Lord Baden-Powell

Tule vapaaehtoiseksi partioon!

Vapaaehtoiset mahdollistavat lapsille ja nuorille monipuolisen ja elämyksellisen harrastuksen. Partio tarjoaa vapaaehtoisille tukea ja koulutusta, iloa, naurua sekä antoisan keinon tehdä hyvää.

Ilmoitamme tällä sivulla avoimista pesteistämme eli eri pituisista vapaaehtoistehtävistä. Pestejä ovat esimerkiksi talkoo- ja varainkeruuapu, kuljetusapu, leirikokkina toimiminen tai oleminen apukäsinä retkillä. Voit myös toimia esimerkiksi hallituksen jäsenenä, ikäkausiryhmän ohjaajana tai nettisivujen ylläpitäjänä. Kaikista pesteistä saa halutessaan todistuksen.

Kiinnostuitko, ota siis yhteyttä lippukuntaamme.

Avoimet pestit:

Taloudenhoitaja

Hallitsetko kirjanpidon tai haluaisit oppia tekemään pienen yhdistyksen taloudenhoitoon liittyvät tehtävät?

Lippukuntamme nykyinen taloudenhoitaja on valmis opastamaan alkuun ja siirtämässä tehtävät kokonaisuudessaan seuraajalleen tilikauden vaihtuessa, vuoden 2019 alusta. Taloudenhoitaja tekee kirjanpidon, talousarvion ja tilinpäätöksen, hoitaa rahaliikenteen ja pitää lippukunnan johtajiston ajantasalla talouden tilanteesta. Kirjanpito on tehty ilmaisella ohjelmalla, josta saa suoraan tilinpäätöksen raportit, talousarvion tekemiseen on valmis Excel-pohja ja raha-asiat hoidetaan verkkopankissa.

Lisätietoja: saija.liimatainen@partio.fi

Ikäkausiryhmän ohjaaja

Onko sinulla intoa touhuta lasten ja nuorten kanssa, leikkimielisyyttä, kykyä asettua lapsen/nuoren tasolle, malttia antaa lapsen/nuoren opetella ja tehdä itse sekä halukkuutta jakaa partioperinteitä?

Tule toteuttamaan toimintaamme ryhmänohjaajana ja saat valitsemaasi ikäkautta vastaavan koulutuksen sekä täyden tuen pestisi hoitamiseen. Pesti on kestoltaan 1-3 vuotta. Lasten näkövinkkelistä mitä pidempään, sen parempi. Tuttu ohjaaja luo turvallisen toimintaympäristön.

Nettivastaava

Hallitsetko tietokoneen ja internetin käytön? Onko sinulla visuaalista näkemystä mikä toimii ja luo positiivista mielikuvaa partiosta?

Ylläpidät lippukuntamme nettisivuja, facebook-sivua sekä halutessasi muitakin kanavia. Saat valtuudet muokata sivustoa toimivammaksi ja juuri meidän lippukuntamme näköiseksi. Saat tarvittaessa tukea piiriltä ja lippukuntamme muilta toimijoilta. Toivoisimme pestin kestävän vähintään puolivuotta ja annamme sinulle todistuksen pestin päätyttyä.

Varainhankintakoordinaattori

Oletko idearikas ja innostunut tarttumaan toimeen sekä saatko myös muut innostumaan ajatuksistasi? Onko sinulla motivaatiota partiotoiminnan tukemiseen sekä luotettavuutta rahojen käsittelyssä?

Tarvitsemme yhden tai kaksi henkilöä ottamaan vastuulleen lippukuntamme varainhankinnan. Pesti voi kestää yhden varainhankintatempauksen ajan tai pidempään oman kiinnostuksesi mukaan. Partiotoiminta pyörii vapaaehtoisten voimin ja tarvitsee varainhankintaa, jotta voidaan tarjota mahdollisimman monipuolista toimintaa niin, että kaikilla on siihen tasavertaisesti mahdollisuus osallistua. Lippukuntamme tärkein varainhankinta on vuosittain toistuva adventtikalenterikampanja, johon kampanjapäällikkö saa valmiit materiaalit ja piirin tuen.

Muusikko

Soitatko kitaraa, kantelett, banjoa, sahaa tai mitä tahansa muuta mukana kannettavaa soitinta? Osaatko säestää leireille ja partioiltoihin sopivaa musiikkia? Haluatko kannustaa partiolaisia iloitsemaan yhdessä olosta musiikin avulla?

Mikäli osaat edes kohtuullisesti säestää ja olet valmis tulemaan mukaamme retkille ja/tai partioiltoihin, niin olet juuri se henkilö, jota lippukuntamme tarvitsee. Pääset luomaan leiritunnelmaa ja opettamaan lapsille/nuorille uusia kappaleita. Saat seuraksesi mahtavan porukan ja tukea muilta lippukuntamme toimijoilta sekä varmasti ikimuistoisia hetkiä.