Lippukunta

Partiolippukunta Kielaat

Partiolippukunta Kielaat on Ranualla toimiva yhteislippukunta eli jäseniksi pääsevät sekä tytöt että pojat. Lippukunnan toimintaa on ollut jo 1940-luvulta saakka, joskin yhdistys rekisteröitiin vasta 1982. Toiminta jatkui aktiivisena 2000-luvulle saakka ja vuosikymmenen hengähdystauon jälkeen lippukunta heräsi jälleen eloon vuonna 2015.

Lippukunnan nimi ”Kielaat” tulee suopungissa käytettävästä kielasta eli poron sarviluusta tehdystä reikälevystä, jonka läpi suopunki kukee. Lippukunnan huivi on metsänvihreä, kuten Ranuan vaakunassa ja sitä reunustaa vaalea kanttaus.

Mitä lippukunnassamme tehdään

Meillä opitaan käden ja mielen taitoja, liikutaan luonnossa kävellen, hiihtäen, suunnistaen. Harjoitellaan ensiapua ja osallistutaan partiotaitokisoihin. Tunnetaan maamerkit ja yövytään tulilla. Tutustutaan lähiympäristöön ja partiolaisiin kaukaisista maista. Retkillä laitetaan yhdessä ruokaa retkikeittimillä tai nuotiolla. Leikitään ja harjoitellaan erätaitoja.

Ranualla kaikki saavat osallistua partioon. Lapsille ja nuorille järjestetään kysynnän ja vapaaehtoisten resurssien mukaan ikäkausitoimintaa. Lue lisää ryhmät-sivulta.